Агнешка супа(6-8 порции)
500 грама агнешко месо(желателно с кокал)
1/2 кафена чашка ориз
1 глава стар лук
Половин морков
2 супени лъжици домати
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
Джоджен, магданоз
1. Месото се поставя в 1,5 литра студена вода и се оставя да кипне без капака.
2. Когато кипне, с дървена лъжица се отстранява образувалата се пяна.
3. Прибавя се ситно нарязания лук и морковът, настърган на ренде.
4. Посолява се на вкус и се оставя да ври на по-бавен огън около 1 час(докато месото се отдели от кокала).
5. Месото се изважда, нарязва се на ситно и се връща обратно в бульона.
6. Добавя се ориза и се оставя да ври още 15-20 минути.
7. Подправя се с джоден и пресен магнданоз.
8. Застройва се по следния начин - жълтъкът на 1 яйце се разбива с вилица заедно с една щипка лимонтозо и половин кофичка кисело мляко. С черпак се прибавя бульон към застройката при постоянно бъркане. На края застройката се връща обратно в чорбата и леко се загрява.
- Време за приготвяне: ~ 1,5 часа
- Енергийна стойност: 170 калории / порция
- За диабетици: 1/2 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.
|