Агнешка супа от дреболии
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Агнешка супа от дреболии / 6 - 8  порции/

1/6 агнешки комплект
1/2 кафена чашка ориз
1 глава стар лук
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко, 2 - 3 супени лъжици домати
Джоджен, черен пипер, сол на вкус

По принцип тази супа се прави тогава, когато се прави агнешка дроб-сърма, тъй като при варенето на дребориите се получава хубав бульон, който може да се използва. Ако бульона се прибави за заливане на дроб-сърмата, тя става по-тежка на вкус, затова е по-добре да го използвате за да направите една чудесна супа.
1.    Сред като дреболиите да сварени за дроб-сърмата, отделете по малко от всяка част, приблизително по 1/6 от белия дроб, черния дроб, сърцето и тънките черва.
2.    Нарежете ги на много ситно и ги върнете в бульона.
3.    Прибавете ситно нарязяния лук и ориза и оставете да ври 20 мин..
4.    Когато оризът е сварен добавете сол на вкус, 2 - 3 с.л. домати, счукан черен пипер и сух или пресен джоджен.
5.    Супата се застройва с жълтъка на едно яйце1, разбит с 1 щипка лимонтузу и половин кофичка кисело мляко. Когато приготвите сместта започнете да прибавяте към нея по 1 черпак от супата при постоянно бъркане и накрая върнете застройката в супата.
6.    Време за приготвяне - 1 час
7.    Енергийна стойност - 130 - 150 ккал/порция
8.    За диабетици - 1/2 ХЕ на порция

Агнешка супа от дреболии - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви