Агнешка супа от дреболии / 6 - 8 порции/
1/6 агнешки комплект
1/2 кафена чашка ориз
1 глава стар лук
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко, 2 - 3 супени лъжици домати
Джоджен, черен пипер, сол на вкус
По принцип тази супа се прави тогава, когато се прави агнешка дроб-сърма, тъй като при варенето на дребориите се получава хубав бульон, който може да се използва. Ако бульона се прибави за заливане на дроб-сърмата, тя става по-тежка на вкус, затова е по-добре да го използвате за да направите една чудесна супа.
1. Сред като дреболиите да сварени за дроб-сърмата, отделете по малко от всяка част, приблизително по 1/6 от белия дроб, черния дроб, сърцето и тънките черва.
2. Нарежете ги на много ситно и ги върнете в бульона.
3. Прибавете ситно нарязяния лук и ориза и оставете да ври 20 мин..
4. Когато оризът е сварен добавете сол на вкус, 2 - 3 с.л. домати, счукан черен пипер и сух или пресен джоджен.
5. Супата се застройва с жълтъка на едно яйце1, разбит с 1 щипка лимонтузу и половин кофичка кисело мляко. Когато приготвите сместта започнете да прибавяте към нея по 1 черпак от супата при постоянно бъркане и накрая върнете застройката в супата.
6. Време за приготвяне - 1 час
7. Енергийна стойност - 130 - 150 ккал/порция
8. За диабетици - 1/2 ХЕ на порция
|