Агнешки шишчета / 8 броя, 4 порции /
800 грама агнешко месо от бутче или плешка
2 глави стар червен лук
2 супени лъжици олио
1 - 2 супени лъжици оцет
15 - 20 зърна черен пипер,1 чаена лъжичка кимион, сол
1. Месото се нарязва на малки парченца / хапки /
2. Лука се нарязва на шайби, леко се посолава и се смачква с ръце колкото може по-добре, за да пусне повече сок.
3. Нарязаното месо се овкусява със счукания черен пипер и кимион.
4. Лукът се пребавя към месото.
5. Прибавят се олиото и оцета, разбърква се добре и ако е нужно се посолява на вкус.
6. Така маринованото месо се оставя да престои в хладилник около 1 час
7. Парченцата месо се нижат на бамбукови или метални шишчета и се пекат веднага на предварително загрята скара не повече от 5 - 6 минути от двете страни.
8. Сервират се горещи с гарнитура по желание / домати, броколи, картофена салата,варени картофи и пр.
- Време за приготвяне - 2 часа с мариноването
- Енергийна стойност - 360 - 400 ккал/порция
- За диабетици - няма хлебни единици /ХЕ/
|