Чушки с доматен сос
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Чушки с доматен сос(4 порции)

1 килограм зелени чушки
1 килограм пресни червени домати
3-4 супени лъжици брашно
50 милилитра олио
1-2 скилидки чесън , сол на вкус, пресен магданоз
1.    Чушките се изпичат на скара или на котлон, обелват се, като се оставят дръжките и се посоляват на вкус.
2.    Овалват се в брашно и се изпърват до златисто от двете страни в горещо олио.
3.    Изваждат се и се подреждат в дълбока купа с дръжките навън.
4.    В същото олио се изпържват за около 10 минути предварително рендосаните домати.
5.    Преди сваляне от огъня сосът се сгъстява с една супена лъжица брашно разтворено в малко студена вода.
6.    Добавят се чесън и ситно нарязаният магданоз.

-    Време за приготвяне: 1 час.
-    Енергийна стойност: 275 ккал/порция.
-    За диабетици: 2 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Чушки с доматен сос - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви