Чушки с доматен сос(4 порции)
1 килограм зелени чушки
1 килограм пресни червени домати
3-4 супени лъжици брашно
50 милилитра олио
1-2 скилидки чесън , сол на вкус, пресен магданоз
1. Чушките се изпичат на скара или на котлон, обелват се, като се оставят дръжките и се посоляват на вкус.
2. Овалват се в брашно и се изпърват до златисто от двете страни в горещо олио.
3. Изваждат се и се подреждат в дълбока купа с дръжките навън.
4. В същото олио се изпържват за около 10 минути предварително рендосаните домати.
5. Преди сваляне от огъня сосът се сгъстява с една супена лъжица брашно разтворено в малко студена вода.
6. Добавят се чесън и ситно нарязаният магданоз.
- Време за приготвяне: 1 час.
- Енергийна стойност: 275 ккал/порция.
- За диабетици: 2 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.
|