Пилешко(пуешко) филе на тиган(1 порция)
200 грама пилешко филе или бяло месо
1 чаена лъжица олио
Сол на вкус
1. Ако филето е пишелко не се налага предварителна обработка. Ако е пуешко бяло месо се нарязва на тънко и се начуква добре с дървено или метално чукче.
2. Посолява се много леко и се намазва с олиото.
3. Вефлонов или грил тиган се нагрява без мазнина и подготвените филета се подреждат в един ред на дъното му.
4. Пържат се приблизително 4-5 минути от всяка страна до зачервяване.
5. Сервират се веднага с гарнитура от пресни зеленчуци.
- Време за приготвяне: 15-20 минути.
- Енергийна стойност: 300 калории на порция за пилешко и 400 калории на порция за пуешко месо.
- За диабетици: 0 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.
|