Гъби
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Информация за гъбите

По своя химичен състав гъбите се характеризират с наличието на вещества присъщи както на растителните, така и на животинските продукти. Това обуславя особеностите на техните вкусови и хранителни свойства. Гъбите са трудно смилаема и трудно усвоима храна, поради което са подходящи за хора на диета. Трябва да се има предвид, че те обикновено не се използват като основна храна, а по-често са допълнение към нея. Те са богати на азотни вещества, което ги прави противопоказани при чернодробни заболявания, подагра, артрити, заболявания на пикочно-половата система. Основното им предимство е ниската им калорийна стойност и усещането за ситост, което създават.
GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви