Лученица
500 - 600 грама пресни зелени чушки
300 - 400 грама / 2 глави / стар червен лук
800 грама пресни чрвени домати
2 - 3 скилидки чесън
50 мл олио
1 супена лъжица брашно
Магданоз, сол на вкус
1. Лукът и чушките се нарязват на ситно и се задушават в олиото, като се добавя сол на вкус и ? кафена чашка вода на умерен огън и при затворен капак. От време на време се разбърква.
2. Когато лукът и чушките омекнат и променят цвета си, се прибавят ситно нарязаните домати и нарязаните скилидки чесън, разбърква се добре, котлона се намалява на слаба степен и се оставя да ври около 20 минути.
3. От време на време се разбърква.
4. Накрая яденето се сгъстява с една супена лъжица брашно, размито в малко / 1 кафена чашка / вода, което се прибавя припостоянно бъркане.
5. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
6. Сервира се с парче бяло саламурено сирене.
- Време за приготвяне - 45 минути
- Енергийна стойност - 250 ккал/порция
- За диабетици - до 1 ХЕ/порция
|