Мозайка от три вида месо (5- 6 порции)
500 грама свинско бонфиле
500 грама телешко бонфиле
300 грама пилешко филе или бяло месо
100 мл олио
2 с.л. олио
15 - 20 зърна черен пипер
1 чаена лъжичка червен пипер
Джоджен, девисил, целина, магданоз, сол на вкус
1. С много остър нож бонфилетата се разслояват така, че от всяко парче да се получи правоъгълник с дебелина не повече от 1 см.
2. Върху целофан на кухненския плот се разстила най-напред парчето свинско месо.
3. Посолява се на вкус и се поръсва с подправки.
4. Върху него се поставя телешкото месо и поръсването с подправки се повтаря.
5. Накрая се нареждат пилешките филенца и отново се поръсва с подправки, но без червен пипер. Така трите вида месо се подреждат в дебел трислоен пласт с форма на правоъгълник.
6. Много внимателно с две ръце правоъгълника се навива на руло по дългата си страна. Полученото руло се завързва с домакински конци, като правите навивки през 2 см от единия до другия му край.
7. В дълбока тенджера се сгорещява 70 мл. Олио и рулото се изпържва до почервеняване от всички страни.
8. Поставя се в тава за пелене, катона дъното й се излива мазнината от пърженето разредена с 1 чаена чаша вода, така че да се получи ниво поне 1 см.
9. Тавата се запечатва добре с домакинско фолио и рулото се пече на 180 С двачаса без да се отваря.
10. След изваждане от фурнатаот образувалия се при печнето сок се приготвя сос по следния начин: с 30 мл олио се запържват 2 с.л. олио и при постоянно бъркане с дървена лъжица на много слаб котлон си прибавя сока.
11. Рулото се нарязва на филийки и се сервира в плоски чинии, залято с няколко лъжици от соса. Гарнира се с пържени картофи.
- Време за приготвяне - 3 часа
- Енергийна стойност - 470 ккал/порция
- За диабетици - приблизително 1/3 ХЕ на порция
|