Панирани гъби - кладници - 4 порции
-1 килограм кладници
-2 яйца
-150 грама брашно
-2-3 супени лъжици бира
-Сол на вкус
-100-150 милилитра олио за пържене
1. Кладниците се измиват добре и се бланшират за 1-2 минути във вряща подсолена вода.
2. Изваждат се и се оставят да изстинат и да се отцедят добре.
3. В купа се разбиват добре яйцата с вилица, прибавя се брашното и разбиването продължава докато се получи гъста каша.
4. Добавя се бирата, която прави панировката много гладка и сол на вкус.
5. Всяка гъба се потапя в панировката така, че да бъде покрита отвсякъде и се пържи в нагорещено олио до зачервяване.
6. След изваждане от тигана гъбите веднага се поставят върху домакинска хартия.
- Време за приготвяне: ~ 45 минути.
- Енергийна стойност: ~ 340 калории на порция
- За хора с диабет: ~ 1,5 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.
|