Пилешки дробчета по селски / 4 порции /
800 гр пресни пилешки дробчета
1 голяма глава стар червен лук
50 мл олио
Сол на вкус
1. Олиото се загрява и измитите и нарязани на половинки дробчета се нареждат в тигана плътно едно до друго.
2. Посоляват се на вкус и се оставят да се пържат без да се разбъркват до зачервяване - приблизително 10 минути.
3. Когато се зачервят се обръщат и се пържат още 5 - 10 минути.
4. Преди да се свалят от котлона се прибавя лука, нарязан на полумесеци и се разбърква добре.
5. Сервират се веднага с гарнитура по желание.
Време за приготвяне - 30 минути
Енергийна стойност - 397 ккал/порция
За диабетици - няма хлебни единици, но внимавайте, защото 1 порция съдържа около 1110 мг холестерол
|