Пуйка с кисело зеле(4 порции)
1/2 килограм пуешко месо
1 кисела зелка
50 милилитра олио
2 супени лъжици домати(от буркан)
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
Чубрица, черен пипер(на зърна) и дафинов лист.
1. Месото се нарязва на парчета и се изпържва в олиото до зачервяване.
2. Изважда се и в същото олио се запържва за 3-4 минути при непрекъснато бъркане нарязаното на ситно зеле.
3. Добавя се 1 супена лъжица червен пипер и се разбърква добре.
4. Долива се вода, колкото да покрие зелето.
5. Месото се връща обратно в тенджерата.
6. Прибавят се чубрицата, дафиновият лист и черният пипер на зърна.
7. Оставя се да ври на тих огън около 1,0-1,5 часа, като ако е необходимо се долива вода.
8. Накрая се прибавят доматите и яденето се сгъстява с една супена лъжица брашно, разтворено в малко студена вода.
- Време за приготвяне: ~ 2 часа
- Енергийна стойност: 325 калории на порция
- За диабетици: 1 ХЕ(хлебна единица) в цялото количество
|