Пуйка с кисело зеле
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Пуйка с кисело зеле(4 порции)

1/2 килограм пуешко месо
1 кисела зелка
50 милилитра олио
2 супени лъжици домати(от буркан)
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
Чубрица, черен пипер(на зърна) и дафинов лист.
1.    Месото се нарязва на парчета и се изпържва в олиото до зачервяване.
2.    Изважда се и в същото олио се запържва за 3-4 минути при непрекъснато бъркане нарязаното на ситно зеле.
3.    Добавя се 1 супена лъжица червен пипер и се разбърква добре.
4.    Долива се вода, колкото да покрие зелето.
5.    Месото се връща обратно в тенджерата.
6.    Прибавят се чубрицата, дафиновият лист и черният пипер на зърна.
7.    Оставя се да ври на тих огън около 1,0-1,5 часа, като ако е необходимо се долива вода.
8.    Накрая се прибавят доматите и яденето се сгъстява с една супена лъжица брашно, разтворено в малко студена вода.
-    Време за приготвяне: ~ 2 часа
-    Енергийна стойност: 325 калории на порция
-    За диабетици: 1 ХЕ(хлебна единица) в цялото количество

Пуйка с кисело зеле - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви