Телешки шницел - за 8 броя.
-1/2килограм телешко месо(филе, бон-филе, плешка)
-2 яйца
-50 грама брашно
-160 грама галета(едно пакетче)
-Олио за пържене - 100 милилитра
1. Телешкото месо се нарязва на парчета с дебелина не повече от 1 сантиметър, перпендикулярно на посоката на мускулните влакна.
2. Нарязаните парчета се осоляват леко и се начукват много добре с метално или дървено чукче от двете страни.
3. Така оформените шницели се овалават най-напред в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата, като се внимава да не станат много дебели.
4. Пържат се от двете страни в нагорещено олио или зехтин.
5. Веднага след изваждането се поставят върху домакинска хартия.
- Време за приготвяне: ~ 45 минути(до един час)
- Енергийна стойност: 172 калории / бройка
- За хора с диабет: 1 брой = на по-малко от 1ХЕ(Хлебна Единица).
|