Телешко варено(4 порции)
400 грама телешки ребра
100 грама грах
100 грама броколи
1 голям картоф
1 морков
1 глава стар лук
Девисил
Джинджифил
Сол на вкус
1. Телешкото месо се измива добре, поставя се в студена вода и се оставя на котлона да кипне.
2. След като кипне водата се изхвърля, месото отново се измива добре, залива се с литър и половина топла вода и се оставя да ври.
3. Другият вариант е, след кипването му в първата вода, с дървена лъжица да се отстрани всичката образувала се пяна и бульона да се прецеди. Не се соли.
4. Варенето продължава около един и половина до два часа, като след първия час се прибавя нарязаният на ситно лук, морковите на едри парчета, граха, джинджифила нарязан на много дребно и картофа нярязан на едро.
5. 15 минути преди сваляне от огъня се посолява и се прибавят броколите.
6. Поръсва се с девисил.
- Време за приготвяне: ~ 2 часа.
- Енергийна стойност: 209 калории на порция.
- За диабетици: 0,7 ХЕ(Хлебни Единици) на порция.
|