Зелен боб плакия
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Зелен боб плакия (4 порции)

400 гр замразен или пресен зелен боб
1 глава стар лук
1/2  морков
50 мл олио
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
2 -3 супени лъжици домати от буркан или половин пресен
2 -3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
Кисело мляко за гарниране

1.    Изчистеният, измит и нарязан на половинки боб се запържва за около 5 минути в олиото.
2.    Добавят се ситно нарязания лук, морков, сол на вкус и се пържи при постоянно бъркане още 5 минути.
3.    Прибавя се червения пипер, разбърква се и веднга се залива с топлавода, така че да покрие боба.
4.    Вари се на бавен огън до готовност - около 45 минути.
5.    Накрая се прибавят доматите, ситно наразания чесън и денето се сгъстява с брашното, предвартелно размито с малко студена вода.
6.    След сваляне от огъня се поръсва с нарязания копър.
7.    Сервира се с кисело мляко по желание.
-    Време за приготвяне - 1 час
-    Енергийна стойност - 177 ккал/порция
-    За диабетици - 1/4 ХЕ на порция

Зелен боб плакия - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви